петак, 29 март 2024

Основан Дебатни клуб у Аранђеловцу

Факсимил уводног дела одлуке о оснивању Дебатног клуба у Аранђеловцу

У оквиру Издавачке делатности „Стварност“ данас је основан Дебатни академски клуб Аранђеловчана у отаџбини и расејању (скраћеница: ДАКА).

У наставку одлуке је наведено: „Полазећи од показаног интересовања Аранђеловчана - поготово успешних привредника, књижевника, новинара, професора и појединаца са титулама магистара и доктора наука - за расправљањем, дискутовањем или дебатом о различитим темама друштвене стварности општине Аранђеловац, на основу ове Одлуке о оснивању дебатног академског клуба Аранђеловчана у отаџбини и расејању почиње рад Дебатног академског клуба Аранђеловчана у отаџбини и расејању (скраћеница: ДАКА).

ДАКА ће функционисати на принципу добровољности, без плаћања чланарине и без било каквих финансијских и формално-правних обавеза чланова клуба како једних према другима, тако и према оснивачу - Издавачкој делатности „Стварност“ Аранђеловац.

У оквиру ДАКА биће формирана библиотека дипломских, специјалистичких, магистарских и докторских радова Аранђеловчана.

Медијски покровитељ активности ДАКА је Интернет портал „еСтварност“.

У јавности ће ДАКА заступати мр Драган Тодоровић.»

Интересовање за ангажовање у Дебатном академском клубу Аранђеловчана у отаџбини и расејању до сада је показало више од стотину успешних привредника, књижевника, новинара, професора, као и магистара и доктора наука. У библиотеци ДАКА налази се неколико дипломских, специјалистичких, магистарских и докторских радова, а на дан оснивања ДАКА овде објављујемо магистарски рад Драгана Тодоровића:

 

Loading...

 

Позивамо и све Вас, поштовани читаоци нашег портала, да се придружите активностима ДАКА. Ваша мишљења о појединим темама наше друштвене стварности можете нам послати на мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности

ИМПРЕСУМ

Назив медија: Е СТВАРНОСТ. Решење АПР Регистар медија: БМ 30/2018, од 17.01.2018. Издавач медија: Драган Тодоровић, предузетник Издавачка делатност Стварност Аранђеловац. Матични број издавача медија: 62835842. Језик на коме медиј излази: српски. Врста писма медија: ћирилица. Формат медија: Самостална електронска издања Интернет портали. Главни уредник медија: мр Драган Тодоровић. Седиште издавача медија: Кнеза Михаила 33е/2, 34300 Аранђеловац. Телефон: 034/710 350, 063/686 364. Е-ПОШТА: casopisstvarnost@gmail.com. Интернет адреса: www.stvanost.rs. Редакција: мр Драган Тодоровић, Љиљана Стојановић, Драгољуб Јанојлић, Мирослав Живановић, Драгован Лазаревић, Здравко Јањевић, Дејан Комненовић и Анђелка Тодоровић.