четвртак, 28 март 2024

Трећа књига Тање Радивојевић

Насловна страна књиге „13 ноћи без сна“ Тање Радивојевић

Текст: Д. Јанојлић

У издању „Дигитал дизајна“  под насловом „13 ноћи без сна“, изашла је из штампе трећа књига Тање Радивојевић, чланице Књижевног клуба „21“ у Смедеревској Паланци. Први роман  „Пут у снове“ објавила је 2017.  а наредне  године и збирку песама „Зима“.

Тања је  и најмлађи члан Савеза књижевника у отаџбини и расејању. Иначе, ученица је Медицинске школе у родном граду. Она је већ романом-првенцем задивила љубитеље лепе књижевности. Иако веома млада (рођена је 2001. године) показала се као успешан и, наравно, плодан стваралац.

За њене књиге може се рећи да су плод удружене младости, списатељског умећа и жеље за књижевним трајањем. И као што је то рецензент њене најновије књиге, професор Слађана Анђелковић уочила, ова на чијим се страницама такорећи још није осушила штампарска боја, у неку руку је наставак романа „Пут у снове“. О Тањином новом књижевном делу закључује:

„Ово је кратак, али поучан роман о односу правде и неправде, истине и сумње, о лепоти живљења и ишчекивања  лепих ствари које тек треба да се догоде младима…“

Тања  се у  својим прозним делима и бави сновима и несаницама младе генерације. Она непоправљиво верује у доброту људи и истински гаји наду да ће доброта надживети зло. Зато њен  младалачки оптимизам  снове претвара  у јаву. Зар то њено књижевно звање не доказује?

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности

ИМПРЕСУМ

Назив медија: Е СТВАРНОСТ. Решење АПР Регистар медија: БМ 30/2018, од 17.01.2018. Издавач медија: Драган Тодоровић, предузетник Издавачка делатност Стварност Аранђеловац. Матични број издавача медија: 62835842. Језик на коме медиј излази: српски. Врста писма медија: ћирилица. Формат медија: Самостална електронска издања Интернет портали. Главни уредник медија: мр Драган Тодоровић. Седиште издавача медија: Кнеза Михаила 33е/2, 34300 Аранђеловац. Телефон: 034/710 350, 063/686 364. Е-ПОШТА: casopisstvarnost@gmail.com. Интернет адреса: www.stvanost.rs. Редакција: мр Драган Тодоровић, Љиљана Стојановић, Драгољуб Јанојлић, Мирослав Живановић, Драгован Лазаревић, Здравко Јањевић, Дејан Комненовић и Анђелка Тодоровић.