петак, 29 март 2024

Нова канцеларија и трибина Заветника у Аранђеловцу

Нова канцеларија Српске странке Заветници у Аранђеловцу, Књаза Милоша 34 (снимљено 22. децембра 2019, уочи свечаног отварања)

Текст и фото: Љ. Стојановић

У Аранђеловцу је 22. децембра 2019. године, тачно у подне, освештана и свечано отворена канцеларија Српске странке Заветници, у Улици Књаза Милоша 34, а у вечерњим сатима одржана је трибина у ресторану „Рујна зора“.

Чланови и симпатизери Српске странке Заветници попунили су сали ресторана хотела „Рујна зора“ у Аранђеловцу, која је већ годинама место у коме се окупљају присталице политичких странака на српској вишестраначкој сцени.

Присутни пажљиво слушали говорнике и учествовали у расправи

 

Промотивним скупом, односно политичком трибином у „Рујној зори“, Српска странка Заветници је почела и предизборну кампању у сусрет изборима за народне посланике за Народну скупштину Републике Србије следеће године.

Стефан Стаменковски

 

Председник Српске странке Заветници, Стефан Стаменковски, у свом говору посебну пажу посветио је потреби очувања суверенитета Србије, указао да нема предаје Косова, те да је преговоре потребно вратити у Уједињене нације, уз придржавање резолуције 1244.

Стаменковски је рекао да морамо смањити економску зависност и избавити Србију из дужничког ропства, а у спољној политици да заступамо српске интересе, уз добре односе са свим државама, али нашу судбину не можемо да везујемо за нестабилне пројекте, попут Европске уније, јер ми нећемо бриселску диктатуру.

Милица Ђурђевић Стаменковски

 

Члан Председништва Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски, добила је највише аплауза за свој емотивно надахнут патриотски говор. Објаснила је да назив странке Заветници потиче од речи завет,што одмах асоцира на косовски завет, који Шумадинци у Аранђеловцу и Орашцу најбоље разумеју, јер је и прота Атанасије овде заклео устанике 1804. године да истрају у борби против Османлија, али и да очувају свети косовски завет.

др Зоран Зечевић

 

Председник Одбора Српске странке Заветници у Аранђеловцу, др Зоран Зечевић, сматра да би по узору на САД требало у будућности да имамо и Сједињене српске државе, у којима ће бити српски народ са простора бивших југословенских република.

Посебно одобравање присутних добио је Зечевићев предлог да би требало да замолимо наше пријатеље Кинезе да, уместо одборника ћутолога у скупштини општине Аранђеловац, направе лутке. Објаснио је како би њихове руке требало да буду повезане даљинским управљачем, које ће држати у руци председница локалне скупштине, јер није лако ћутати и седети неколико сати. Што се тиче финасирања израде лутака Зечевић је рекао да је спреман сам да финансира тај пројекат са једном половином.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности

ИМПРЕСУМ

Назив медија: Е СТВАРНОСТ. Решење АПР Регистар медија: БМ 30/2018, од 17.01.2018. Издавач медија: Драган Тодоровић, предузетник Издавачка делатност Стварност Аранђеловац. Матични број издавача медија: 62835842. Језик на коме медиј излази: српски. Врста писма медија: ћирилица. Формат медија: Самостална електронска издања Интернет портали. Главни уредник медија: мр Драган Тодоровић. Седиште издавача медија: Кнеза Михаила 33е/2, 34300 Аранђеловац. Телефон: 034/710 350, 063/686 364. Е-ПОШТА: casopisstvarnost@gmail.com. Интернет адреса: www.stvanost.rs. Редакција: мр Драган Тодоровић, Љиљана Стојановић, Драгољуб Јанојлић, Мирослав Живановић, Драгован Лазаревић, Здравко Јањевић, Дејан Комненовић и Анђелка Тодоровић.