субота, 20 април 2024

Да ли ће додоле помоћи језеру у Гарашима?

Текст: еС, фото: Иван Ивановић

Уколико ускоро не падну велике кише Аранђеловчани могу да очекују несташицу питке воде, јер се језеро у Гарашима налази на забрињавајућем нивоу.

Од укупне запремине воде од осам милиона кубних метара у акумулационом језеру нико са извесношћу не може да процени количину расположиве воде, јер нико и не зна колико се на дну језера накупило муља и разноврсног органског отпада. На потребу чишћења језера, али и стратешког решавања водоснабдевања, јуче је на седници Скупштине општине Аранђеловац говорио и одборник Драган Плећевић, у оквиру расправе о раду Јавног комуналног предузећа „Букуља“.

 

Обала застрашујуће опомиње на све нижи ниво воде у језеру

 

Нажалост, за сада је једино „решење“ призивање кише, илити додоле, и то бар у непрекидном, обилном, трајању од недељу дана. Дакле, све је у рукама виших сила, а колико смо заслужили помоћ свевишњег убрзо ћемо сазнати.

 

Рупе опасне по живот за пешаке на мосту преко језера у Гарашима

 

Језеро застрашујуће прети могућом несташицом воде у акумулацији која живот значи за све житеље аранђеловачке општине, а саобраћајница  преко моста старог 33 године (баш колико и језеро у Гарашима) вапи за реконструкцијом. Не дај Боже да се неки намерник, поготово туриста, запути пешке преко моста постојећим кратер-тротоаром, могли бисмо и нову туристичку атракцију да устројимо, с називом: „Самоубиство из нехата“.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности

ИМПРЕСУМ

Назив медија: Е СТВАРНОСТ. Решење АПР Регистар медија: БМ 30/2018, од 17.01.2018. Издавач медија: Драган Тодоровић, предузетник Издавачка делатност Стварност Аранђеловац. Матични број издавача медија: 62835842. Језик на коме медиј излази: српски. Врста писма медија: ћирилица. Формат медија: Самостална електронска издања Интернет портали. Главни уредник медија: мр Драган Тодоровић. Седиште издавача медија: Кнеза Михаила 33е/2, 34300 Аранђеловац. Телефон: 034/710 350, 063/686 364. Е-ПОШТА: casopisstvarnost@gmail.com. Интернет адреса: www.stvanost.rs. Редакција: мр Драган Тодоровић, Љиљана Стојановић, Драгољуб Јанојлић, Мирослав Живановић, Драгован Лазаревић, Здравко Јањевић, Дејан Комненовић и Анђелка Тодоровић.