уторак, 28 мај 2024

Редакција

Живадин Стојановић Жис

Рођен је 1942. Године у Глободеру код Крушевца. Завршио је Економски факултет у Београду. Радни век је посветио писаном новинарству у: „Привредном прегледу“, „Буковичкој бањи“ и „Радничкој штампи“. Објављивао је текстове у многим другим листовима: „Политици“, „Политици експрес“, „Вечерњим новостима“, „Јежу“, „Омладинским новинама, „Борби“, „Младости“, „Нину“...

Драгољуб Јанојлић

Драгољуб је рођен у Селевацу, 1951. године, новинар је у пензији. Последњих 15 година новинарског стажа провео је на раду у „Политици експрес”. Значајно новинарско искуство стицао је у „Нашој војсци” (Љубљана), РНО „Јасеница” и Центру за информације „Гоша” у Смедеревској Паланци. Био је дописник и сарадник Подгоричког „Дан-а”, Франкфуртских „Вести”, „Паланачких новина” а сарадник је  и „Стварности-и”

Љиљана Стојановић

Рођена 1946. у Зајечару, где је завршила гимназију. Годину дана студирала славистику на Филолошком факултету у Београду, а следеће године прешла на Филозофски факултет, одељење за историју уметности.

мр Драган Д. Тодоровић

Рођен 1957. у Аранђеловцу, где је завршио гимназију. На Факултету политичких наука у Београду, смер новинарство, стекао 1980. звање дипломирани политиколог, Факултету за туристички и хотелијерски менаџмент у Београду 2005. стручно звање специјалиста за менаџмент у хотелијерству и Департману за последипломске студије и међународну сарадњу Универзитета “Сингидунум” 2010. академски назив магистар економских наука.

Микиша М. Михаиловић

Рођен 1953. у Аранђеловцу. Завршио занат у аранђеловачком „Шамоту“, Машинску техничку у Младеновцу и Високу машинску у Сарајеву и Кајзерслаутерну – Немачка, као и Новинарску школу на Југословенском институту за новинарство 1976. године.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности

ИМПРЕСУМ

Назив медија: Е СТВАРНОСТ. Решење АПР Регистар медија: БМ 30/2018, од 17.01.2018. Издавач медија: Драган Тодоровић, предузетник Издавачка делатност Стварност Аранђеловац. Матични број издавача медија: 62835842. Језик на коме медиј излази: српски. Врста писма медија: ћирилица. Формат медија: Самостална електронска издања Интернет портали. Главни уредник медија: мр Драган Тодоровић. Седиште издавача медија: Кнеза Михаила 33е/2, 34300 Аранђеловац. Телефон: 034/710 350, 063/686 364. Е-ПОШТА: casopisstvarnost@gmail.com. Интернет адреса: www.stvanost.rs. Редакција: мр Драган Тодоровић, Љиљана Стојановић, Драгољуб Јанојлић, Мирослав Живановић, Драгован Лазаревић, Здравко Јањевић, Дејан Комненовић и Анђелка Тодоровић.