четвртак, 05 октобар 2023

Редакција

Љиљана Стојановић

Љиљана Стојановић

Рођена 1946. у Зајечару, где је завршила гимназију. Годину дана студирала славистику на Филолошком факултету у Београду, а следеће године прешла на Филозофски факултет, одељење за историју уметности.


Предавала уметност у Школи ученика у привреди у Аранђеловцу , а затим ради као новинар Радио Шумадије. За време студија, писала је у часопису „Индустријско обликовање“ и листу „Привредни преглед“, а спорадично је објављивала текстове и у „Политици“. Повремено је писала за крагујевачку „Светлост“, аранђеловачки лист „Буковичка бања“ и годишњак „Стварност“, Први и Други програм Радио Београда. Као дописник ТАНЈУГ-а радила је 12 година, а у последње три године била је и дописник дневног листа „Политика“. Сада је сарадник НИН-а. Пише критике и предговоре за ликовне изложбе.


Добитник је Повеље и Златне значке Културно-просветне заједнице Србије, награде Удружених радио-станица Србије за специјалзоване емисије и двоструке награде Другог програма Радио-Београда за ауторске етномузиколошке емисије „Од злата јабука“.


Тренутно је новинар Интернет портала «Е СТВАРНОСТ» и сарадник НИН-а.


Укупан рад у новинарству: 50 година.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности