субота, 20 април 2024

Препоруке за индустрију, фризере, власнике теретана и повратнике за бављење повртарством

АТ

Објављујемо препоруке привредним субјектима, који се баве производним делатностима, Привредне коморе Србије, инструкције за рад коуметичких и фируерских салона, теретана и фитнес-клубова, као и допис с насловом „Повртарство – озбиљна шанса за повратнике“, које је наш портал сад добио из кабинета министра Милана Кркобабића.

Вашој пажњи, поштовани читаоци, најпре препоручујемо текст објављен на сајту Привредне коморе Србије:

Препорука Кризног штаба привредним субјектима
25. АПРИЛ 2020.

Кризни штаб за сузбијање заразне болести COVID–19 на 20. седници одржаној 24. априла 2020. године донео је Закључак којим се препоручује свим привредним субјектима да наставе са радом пуним капацитетом, уз поштовање превентивних мерa које се односе на спречавање ширења заразне болести COVID-19, којима се осигурава безбедност запослених и безбедност корисника услуга.

Препоруке се нарочито односе на привредне субјекте који обављају производну делатност.

Превентивне мере Кризног штаба односе се на организацију посла, радних активности и радног простора на тај начин да се осигура безбедност запослених и корисника услуга, купаца, и других лица која улазе у пословне просторије и подразумевају:

• физички размак међу запосленима (тзв. физичка дистанца), односно организација радних активности и радног простора на начин да се избегне директан контак између лица када год то природа посла дозвољава,
• обавезна дезинфекција просторија, подова, мобилијара, машина, алата и уређаја за рад после пружене услуге сваком појединачном кориснику, као и обавезно постављање дезо баријера (дезинфекционим средством - хлорним препаратима, препаратима на бази алкохола са минимално 70% алкохола или другим дезинфекционим средством)
• обавезна замена коришћене папирне, пластичне или платнене галантерије,
• обавезно коришћење личних заштитних средстава тј. маски и рукавица,
• обавезна дезинфекција ногу и руку свих лица која улазе у пословни простор,
• често проветравање свих просторија,
• редовна дезинфекција свих заједничких и хигијенских просторија,
• у случају сумње да неко лице има симптоме заразне болести COVID-19, (повишена температура и један од знакова и симптома - кашаљ, краткоћа даха и отежано дисање) одговорно лице привредног субјекта дужно је да, без одлагања удаљи то лице из радних просторија, са препоруком да се одмах јави надлежном дому здравља - COVID амбуланти,
• све друге мере које се могу спровести, а да се не ремети процес рада, одн. производње, уз обезбеђивање безбедности свих лица.

Апелујемо на све привредне субјекте да поштују препоруке Кризног штаба за сузбијање заразне болести COVID–19.
(Извор: сајт Привредне коморе Србије, 26. априла 2020. године, https://pks.rs/vesti/preporuka-kriznog-staba-privrednim-subjektima-2627)

Ево шта је наведено у закључку Кризног штаба за сузбијање заразне болести КОВИД-19 Републике Србије, од 24. априла, уз препоруку о почетку рада привреде у области производње:

Loading...

Према процени Кризног штаба за сузбијање заразне болести КОВИД-19 Републике Србије изгледа да је дошло време за шишање и шминкање код предузетника у фризерским и козметичким салонима:

Loading...

Многи од Вас ужелели су се рекреације, па препоручујемо да се упознате и са садржајем инструкције Кризног штаба за сузбијање заразне болести КОВИД-19 Републике Србије:

Loading...

Наш колега Бранислав Гулан, новинар, публициста и књижевник, саветник и стручни консултант министра за регионални развој у Влади Републике Србије Милана Кркобабића, ангажован на пројекту „500 уадруга у 500 села“, члан Одбора за село САНУ и Националног тима за препород села Србије, аутор неколико књига, послао нам је данас и следећу информацију:

Loading...

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности

ИМПРЕСУМ

Назив медија: Е СТВАРНОСТ. Решење АПР Регистар медија: БМ 30/2018, од 17.01.2018. Издавач медија: Драган Тодоровић, предузетник Издавачка делатност Стварност Аранђеловац. Матични број издавача медија: 62835842. Језик на коме медиј излази: српски. Врста писма медија: ћирилица. Формат медија: Самостална електронска издања Интернет портали. Главни уредник медија: мр Драган Тодоровић. Седиште издавача медија: Кнеза Михаила 33е/2, 34300 Аранђеловац. Телефон: 034/710 350, 063/686 364. Е-ПОШТА: casopisstvarnost@gmail.com. Интернет адреса: www.stvanost.rs. Редакција: мр Драган Тодоровић, Љиљана Стојановић, Драгољуб Јанојлић, Мирослав Живановић, Драгован Лазаревић, Здравко Јањевић, Дејан Комненовић и Анђелка Тодоровић.