субота, 20 април 2024

Профункционисало редовно обавештавање грађана у општинама

Заглавље Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама

Анђелка Тодоровић

После, срећом неуспелог, покушаја централизованог извештавања о стању и последицама Коронавируса КОВИД-19, само од стране кризног штаба Републике Србије, данас је у многим општинама у Србији почело редовно обавештавање јавности о информацијама које највише и интересују локално становништво.

Подсетимо, на нашем Интернет порталу www.stvarnost.rs претходних дана смо објавили неколико текстова о покушају централизованог извештавања: „Због централизованог информисања после закључка Владе уследило саопштење Удружења новинара Србије“ (1. априла), „Влада Србије поништила закључак о централизованом информисању – на потезу председници општина“ (2. априла) и „О покушају диригованог информисања о пандемији у Србији огласиле се и међународне асоцијације новинара“ (3. априла).

Данас је Бојан Радовић, председник општине Аранђеловац и командант општинског Штаба за ванредне ситуације, одржао конференцију за новинаре, најављујући да ће редовно извештавање постати пракса. Препоручујемо Вам да погледате извештај новинарке Телевизије „Сунце“ Александре Бињовић и сниматеља Николе Анђелковића:

https://www.youtube.com/watch?v=qUQA5ibRWKw


(Извор: РТВ „Сунце“ Аранђеловац, YouTube, 7. априла 2020. године)

С обзиром на то да су председници општина истовремено и команданти штабова за ванредне ситуације у локалним самоуправама, на тражење бројних читалаца нашег портала објављујемо и интегрални текст Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама:

Loading...


Закон о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама, објављен у „Службеном гласнику Републике Србије“ број 87, од 2018. године

С обзиром на сугестије наших читалаца, који на гуглу не могу да пронађу све прописе који их интересују, и у наредном периоду наставићемо да објављујемо законе, уредбе и друга акта, од значаја за живот и рад локалне заједнице.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности

ИМПРЕСУМ

Назив медија: Е СТВАРНОСТ. Решење АПР Регистар медија: БМ 30/2018, од 17.01.2018. Издавач медија: Драган Тодоровић, предузетник Издавачка делатност Стварност Аранђеловац. Матични број издавача медија: 62835842. Језик на коме медиј излази: српски. Врста писма медија: ћирилица. Формат медија: Самостална електронска издања Интернет портали. Главни уредник медија: мр Драган Тодоровић. Седиште издавача медија: Кнеза Михаила 33е/2, 34300 Аранђеловац. Телефон: 034/710 350, 063/686 364. Е-ПОШТА: casopisstvarnost@gmail.com. Интернет адреса: www.stvanost.rs. Редакција: мр Драган Тодоровић, Љиљана Стојановић, Драгољуб Јанојлић, Мирослав Живановић, Драгован Лазаревић, Здравко Јањевић, Дејан Комненовић и Анђелка Тодоровић.