недеља, 21 април 2024

Радни налози за запослене дневни и седмични

еС

Омогућена новина за послодавце који запошљавају преко стотину запослених у периоду важења полицијског часа – уместо свакодневног писања радног налога, могуће је да сваки запослених добије радни налог који ће важити једну седмицу.

Поводом питања бројних привредника, упућених нашем Интернет порталу „еСтварност“, у вези обавезе свакодневног обезбеђивања радних налога за све запослене, који су ангажовани да раде и током полицијског часа, све је разјашњено у ефикасној комуникацији са Милицом Чукарић, менаџерком у Регионалној агенцији за економски развој Шумадије и Поморавља у Крагујевцу. Од Милице Чукарић најпре смо добили следећи мејл:

From: Milica Čukarić, REDASP
Sent: Tuesday, March 24, 2020 5:06 PM
To: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Subject: FW: Obavestenje

Poštovani,

Obaveštavamo Vas da Ministarstvo privrede RS nastavlja da prima zahteve privrednih subjekata koji se odnose na izdavanje dozvola za kretanje u periodu od 17 do 5 časova ujutru, shodno Naredbi o izmeni Naredbe o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srbije.

Zahtev se podnosi preko Ministarstva privrede, na elektronsku adresu Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. Obrazac možete preuzeti na linku: https://privreda.gov.rs/obavestenje-tabela-za-privredne-subjekte/.

Sve primljene zahteve Ministarstvo privrede prosleđuje Ministarstvu unutrašnjih poslova, koje ceni opravdanost podnetih zahteva.

Obaveza poslodavca je da svakom zaposlenom izda radni nalog i to: poslodavac koji ima do 100 zaposlenih dužan da izdaje dnevni radni nalog, dok poslodavac koji ima preko 100 zaposlenih izdaje radni nalog na nedeljnom nivou za svako lice koje se nalazi na spisku za izdavanje dozvole.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će prihvatati i radne naloge u elektronskom obliku (skeniran radni nalog na telefonu, tabletu i sl.)

S poštovanjem,
Milica Čukarić
Menadžer projekata iz oblasti privrede i preduzetništva
Odeljenje za privredu, preduzetništvo, ruralni razvoj i ljudske resurse

Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja
Kralja Petra I 22, 34000 Kragujevac
+381 34 300 575
+381 63 414 605
www.redasp.rs

Милици Чукарић смо одмах упутили питање, после сугестија бројних привредника, не само из аранђеловачке општине, ради разјашњавања на које привредне субјекте се односи могућност обезбеђивања радног налога за одређеног запосленог за седам дана: да ли то важи за послодавце који имају на евиденцији више од стотину запослених или се односи на послодавце који су током ванредног стања пријавили Министарству привреде да ће током полицијског часа ангажовати више од стотину запослених, а све ради добијања дозвола од МУП Републике Србије.

Брзо је приспео тражени одговор, тако да је сад свим послодавцима јасно за кога важи обавеза свакодневног уручивања радних налога запосленима (ко запошљава до стотину људи), односно ко може да за запослене сачињава радне налоге на нивоу једне седмице:

Pošrovani g-dine Todoroviću,

Radni nalog na nedeljnom nivou se odnosi na privrednike koji na spisku za izdavanje dozvole imaju preko 100 zaposlenih.

Sve najbolje!

S poštovanjem,
Milica Čukarić
Menadžer projekata iz oblasti privrede i preduzetništva
Odeljenje za privredu, preduzetništvo, ruralni razvoj i ljudske resurse

Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja
Kralja Petra I 22, 34000 Kragujevac
+381 34 300 575
+381 63 414 605
www.redasp.rs

Захваљујемо Милици Чукарић на ефикасности, а Вама, поштовани читаоци, препоручујемо да погледате и најновији извештај нашег колеге Милана Никића, дописника ТВ Н1 из Крагујевца, о лечењу оболелих од коронавируса у крагујевачком Клиничком центру и планираним мерама збрињавања:

http://rs.n1info.com/Vesti/a581965/Koronavirus-u-Kragujevcu.html

(Извор: ТВ Н1, 25. марта 2020. године)

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности

ИМПРЕСУМ

Назив медија: Е СТВАРНОСТ. Решење АПР Регистар медија: БМ 30/2018, од 17.01.2018. Издавач медија: Драган Тодоровић, предузетник Издавачка делатност Стварност Аранђеловац. Матични број издавача медија: 62835842. Језик на коме медиј излази: српски. Врста писма медија: ћирилица. Формат медија: Самостална електронска издања Интернет портали. Главни уредник медија: мр Драган Тодоровић. Седиште издавача медија: Кнеза Михаила 33е/2, 34300 Аранђеловац. Телефон: 034/710 350, 063/686 364. Е-ПОШТА: casopisstvarnost@gmail.com. Интернет адреса: www.stvanost.rs. Редакција: мр Драган Тодоровић, Љиљана Стојановић, Драгољуб Јанојлић, Мирослав Живановић, Драгован Лазаревић, Здравко Јањевић, Дејан Комненовић и Анђелка Тодоровић.