петак, 09 јун 2023

Три месеца петиције „ЗА СПАС АР“

Текст и фото: ДТ

Чланови Групације „ЗА СПАС АР“ данас су обележили три месеца од почетка прикупљања потписа за петицију с називом „За спас Венчаца и парка Буковичке бање“. Од 12 јуна 2019. многи грађани су предлагали да петиција добије нови назив – „ЗА СПАС АР“, што су чланови Групације данас и прихватили.

Док су грађани потписивали петицију „ЗА СПАС АР“, на Градском тргу била је у току и манифестација посвећена књизи. Дела аранђеловачких писаца, којих има око стотину живих, како нам је рекао Војислав Веселиновић, писац и власник Издавачке куће «Рукопис», привлаче све већу пажњу јавности.

С лева: Војислав Веселиновић, Слободан Марковић и Вера Марковић

 

Пре одржавања конференције за новинаре чланови Групације „ЗА СПАС АР“ су разгледали и штандове издавача у оквиру Дванаестог фестивала књиге, који се данас и сутра, у организацији Центра за културу и образовање општине Аранђеловац, одржава на Градском тргу.

Заједнички снимак за успомену после три месеца рада Групације „ЗА СПАС АР“, с лева: Иван Ивановић („Наши“), Миодраг Прековић („Двери“) и Марина Благојевић („Прав(и) пут“)

 

На конференцији за новинаре, одржаној испред штанда за прикупљање потписа на Градском тргу, чланови Групације су говорили о актуелним темама од значаја за све грађане Аранђеловца. Препоручујемо да погледате опширнији извештај на следећем видео-запису:

 

 

 

 

 

 (Извор: РТВ „Сунце“, You Tube, 13. септембар 2019)

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности