уторак, 03 октобар 2023

Песничко вече „Колонији с љубављу“

Песничко вече „Колонији с љубављу“

Текст: Д. Јанојлић
Фото: Драгана Ћатић

У новоотвореним просторијама Друштва ликовних стваралаца „Вуксан“ у Смедеревској Паланци одржано је прво песничко вече. Насловљено је „Колонији с љубављу“, а учествовали су Љиљана Милосављевић и Миодраг Милуновић. Њима су се придружили  и књижевни ствараоци Никола Перић и Славко Митровић и глумци Градског позоришта Драган Лазић и Зоран Радивојевић.

Председник ДЛС  „Вуксан“ Бранислав Радовановић Раф, отварајући ово песничко вече, истакао је да је галеријски простор, који се налази у градској Месној заједници Колонија, осим за сликаре, отворен и за друге ствараоце.  Дакле, добродошли су сви који се баве културом, па ће овај простор свакако прерасти у значајно културно стециште Смедеревске Паланке.

Љиљана Милосављевић, нови/стари председник Књижевног клуба „21“ говорила је своје стихове, док је песме Миодрага Милуновића, члана Удружења књижевника Србије, уз аутора, казивао и  глумац  Драган Лазић.

Публика је с одобравањем пропратила овај културни догађај, а песнике наградила аплаузом.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности