уторак, 03 октобар 2023

Прво књижевно вече огранка СКОР-а Смедеревска Паланка

Прво књижевно вече огранка СКОР-а Смедеревска Паланка

Текст: Д. Јанојлић
Фото: Милован Мићо Петровић

У Галерији  Друштва ликовних стваралаца „Вуксан“  у Смедеревској Паланци одржано је прво књижевно вече  Огранка Савеза књижевника у отаџбини и расејању. Наступило је четворо чланова те књижевне организације: Слободан Тодоровић Токи, Тања Радивојевић, Милован Мићо Петровић и Драгољуб Јанојлић. Они су се публици представили прозом, поезијом и афоризмима.

Књижевно вече отворио је Бранислав Радовановић – Раф, председник поменутог Друштва ликовних стваралаца. Истакао је да је ово друго књижевно вече од како је отворен галеријски простор у коме су већ приређене три сликарске изложбе. У плану је да се ту одржавају вечери глуме и наступи музичара.

Јанојлић је, у улози председника Огранка СКОР-а Смедеревска Паланка, поздрављајући присутне, казао да је Савез књижевника у отаџбини и расејању са седиштем у Новом Саду већ ушао у пунолетство и да окупља књижевне ствараоце из Србије и иностранства. Жеља руководства је да, примајући нове чланове, шансу пружи  младима што се и остварује.

Публика је с пажњом саслушала прозне радове и афоризме Слободана Тодоровића Токија, одломак из романа „Тринаест ноћи без сна“, песме Тање Радивојевић, ипоезију Милована Петровића и Драгољуба Јанојлића.

Вече су пратили представници три медија: ТВ „Јасеница“, „Паланка данас“ и Интернет портал "еСтварност".

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности