уторак, 28 мај 2024

Збирка поезије Маре Руег преведена на Немачки

Насловна страна књиге песама Маре Руег преведене на Немачки језик

Пише: Д. Jанојлић

Члан Савеза књижевника у отаџбини и расејању Мара Руег објавила је у Швајцарској још једну збирку поезије на немачком језику. Реч је о песничкој књизи под насловом „Приближавање теби“, коју је на српском језику 2017. године објавила  „Стварност“ из Аранђеловца.

На немачком језику штампана је у издању CMS Verlagsgesellscbaft и налази се у каталогу Националне библиотеке Немачке, Швајцарске и Србије. У књизи је и  рецензија коју је потписао члан Удружења књижевника Србије и Савеза књижевника у отаџбини и расејању Драгољуб Јанојлић.

Швајцарски издавач се потрудио да у склопу Марине збирке „Приближавање  теби“ представи и целокупно њено књижевно дело уз фотографију са једне од ранијих промоција у Хотелу „Извор“ у Аранђеловцу и  факсимил дипломе и плакете Савеза књижевника у отаџбини и расејању. Прво признање додељено јој је за изузетан допринос у раду Савеза, а друго за учешће у зборнику радова „Сазвежђа 17-18“.

Мара Руег је у поменуту књижевну организацију примљена 2018. године.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности

ИМПРЕСУМ

Назив медија: Е СТВАРНОСТ. Решење АПР Регистар медија: БМ 30/2018, од 17.01.2018. Издавач медија: Драган Тодоровић, предузетник Издавачка делатност Стварност Аранђеловац. Матични број издавача медија: 62835842. Језик на коме медиј излази: српски. Врста писма медија: ћирилица. Формат медија: Самостална електронска издања Интернет портали. Главни уредник медија: мр Драган Тодоровић. Седиште издавача медија: Кнеза Михаила 33е/2, 34300 Аранђеловац. Телефон: 034/710 350, 063/686 364. Е-ПОШТА: casopisstvarnost@gmail.com. Интернет адреса: www.stvanost.rs. Редакција: мр Драган Тодоровић, Љиљана Стојановић, Драгољуб Јанојлић, Мирослав Живановић, Драгован Лазаревић, Здравко Јањевић, Дејан Комненовић и Анђелка Тодоровић.