недеља, 21 април 2024

Жељко Симикић прва жртва коронавируса у Аранђеловцу

еС

Нажалост, после 25-дневне борбе, Жељко Симикић (1969-2020), власник аранђеловачког „Машинца“ , подлегао је разорном деловању Коронавируса КОВИД-19.

Јуче је вест о упокојењу Жељка Симикића дубоко потресла све Аранђеловчане и бројне пословне партнере „Машинца“ у земљи и иностранству, са којима је сарађивао од далеке 1991. године, када је основао прву самосталну занатску радњу. У АПР-у је СЗР „Машинац“ Симикић Наталија предузетник Аранђеловац регистрована 15. јануара 1992. године, а „Машинац плус“ ДОО основан је 19. априла 2005. године. Није се дало оснивачу и директору Жељку Симикићу да 19. априла ове године дочека 15. годишњицу постојања и рада друге фирме.

Остао је у сећању пословних партнера, купаца и добављача у Србији и суседним земљама, као изузетно вредан и поуздан човек, који је наставио полувековну традицију предака, познатих по обради метала. Захваљујући квалитету више од 300 производа, ствараних у погону уз породичну кућу у Чегарској 23 (окови за металну браварију, грађевинску столарију и намештај) Компанија „Машинац“ стекла је и поверење купаца који су у малопродајном објекту у Краља Петра бб могли да купе како сопствене производе, тако и више од 11 хиљада артикала металне галантерије.

Препознатљиви лого Компаније „Машинац“

Позитивним животним ставом и ведрим осмехом, посвећен породици и предан послу, увек је држао до задате речи и помагао свима који су се бавили јавним, друштвено корисним пословима. Имао је разумевања и за Издавачку делатност „Стварност“, на чему смо му били, и остали, увек захвални.

Нажалост, били смо у немилој прилици да објавимо, 16. марта, и текст на нашем порталу „Први Аранђеловчанин заражен коронавирусом од јуче на Инфективној клиници у Крагујевцу“. Иако су многи наши читаоци тражили да објавимо и име, то нисмо учинили не само због законских обавеза заштите података о личности, већ и што смо имали директна сазнања да је коронавирус напала једно плућно крило, као и да је његово стање под контролом, те да Жељко Симикић комуницира са медицинским особљем, па смо се надали да ће наш угледни суграђанин победити коронавирус, због којег је доспео у Клинику за инфективне болести Клиничког центра у Крагујевцу баш на дан проглашења ванредног стања у Србији, 15. марта.

Члановима породице Симикић у Аранђеловцу и на овај начин упућујемо најдубље изразе саучешћа, а Жељко Симикић ће свим члановима редакције и читаоцима Интернет портала „еСтварност“ остати у трајном сећању, као човек изузетних вредности.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности

ИМПРЕСУМ

Назив медија: Е СТВАРНОСТ. Решење АПР Регистар медија: БМ 30/2018, од 17.01.2018. Издавач медија: Драган Тодоровић, предузетник Издавачка делатност Стварност Аранђеловац. Матични број издавача медија: 62835842. Језик на коме медиј излази: српски. Врста писма медија: ћирилица. Формат медија: Самостална електронска издања Интернет портали. Главни уредник медија: мр Драган Тодоровић. Седиште издавача медија: Кнеза Михаила 33е/2, 34300 Аранђеловац. Телефон: 034/710 350, 063/686 364. Е-ПОШТА: casopisstvarnost@gmail.com. Интернет адреса: www.stvanost.rs. Редакција: мр Драган Тодоровић, Љиљана Стојановић, Драгољуб Јанојлић, Мирослав Живановић, Драгован Лазаревић, Здравко Јањевић, Дејан Комненовић и Анђелка Тодоровић.