уторак, 03 октобар 2023

Љиљана Стевановић у Галерији „Вуксан“

Изложба носи наслов „Касно сам видела светло“.

Текст: Д. Јанојлић

Фото: Милован Мићо Петровић

У Галерији Друштва ликовних стваралаца „Вукасан“, која је недавно отворено у градском насељу Колонија, приређена је изложба ликовних радова  Љиљане Стевановић, која живи и ствара у Борчи.

Изложба је постављена под називом „Касно сам видела светло“.

Љиљана је рођена у селу Придворице, крај Смедеревске Паланке. У каталогу изложбе стоји да је завршила Учитељску школу, а да је своја просветитељска умећа током радног века доказивала у учионици пред децом.

У ликовној уметности је присутна од 2001. године. Временом је стекла уметничко пунолетство. До сада је имала  36 самосталних изложби у Мајданпеку, Смедеревској Паланци, Београду, Панчеву, Сремској Митровици, Петровцу на Млави, Вршцу, Бору, Зајечару, Кучеву, Свилајнцу, Лапову, Доњем Милановцу, Рудној Глави, Борчи… Излагала је и на преко 200 изложби у земљи и иностранству.

Идејни је творац изложбе „Жене сликари“, која се од 2003. године одржава у Мајданпеку и има међународну димензију.

На изложби у Смедеревској Паланци, послужила је публику чистим сликарским платном и бојама, уз молбу да колективно учествују у настајању једног ликовног дела.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности