уторак, 03 октобар 2023

Драгољуб Јанојлић у Управном одбору СКОР-а

Драгољуб Јанојлић у Управном одбору СКОР-а

Текст: ДТ

Наш сарадник, новинар „Политике  ЕКСПРЕС“ у пензији, публициста и књижевник из Смедеревске Паланке, изабран је за члана Управног одбора Савеза књижевника у отаџбини и расејању.

Јанојлић је у ову књижевну организацију примљен 2018. године, када је и изабран за председника  њеног огранка у Смедеревској Паланци.

Нешто раније постао је члан Удружења књижевника Србије. Бави се прозом, а од недавно и поезијом. Објавио је већи број књига, од којих је неке потписао као приређивач. Такве су, на пример „Ожиљци из жице“ (поезија настала у логорима), „Плуг и престо“ и „Сунце на мачу“ (династичка поезија) и „Кандила слободе“ (поезија мање афирмисаних аутора, који су били инспирисани Првим светским ратом и великим подвизима српске војске).

Јанојлић се годинама бавио Двором. Резултат тога је хроника изградње Дворца Милочер у Црној Гори, која је објављена под насловом „Милочер краљице Марије“. На објављивање чекају „Калдрма живота“ (Паланчани у некролозима), збирка патриотске поезије и још нека његова публицистичка дела.

Члан је Управе Удружења новинара Србије и Књижевног клуба „Пера Тодоровић“.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности