уторак, 03 октобар 2023

Сусрет Јасминке Петровић у паланачкој библиотеци с читаоцима својих књига

Текст: Д. Јанојлић

Фото: Милован Мићо Петровић

Библиотека „Милутин Срећковић“ у Смедеревској Паланци, укључујући се у „Дечју недељу“, угостила је писца за децу Јасминку Петровић. Учесницима овог догађаја, ученицима основних школа, писца је представила директорка овог храма књиге, Ирена Поповић. Упитавши малишане да ли су им познате књиге поменуте списатељице, одговорили су у хору: „Јесу!“

-Она ће вам сада нешто више казати о својим књигама, а ви јој на крају можете поставити и по које питање - додала је директорка Библиотеке „Милутин Срећковић“.

Деци се потом обратила гошћа, књижевница Јасминка Петровић: -Хвала вам на овом дивном гостопримству. Надам се да ћемо се боље упознати, и кроз књиге, сазнати нешто више једни о другима.

Јасминка Петровић, која је као аутор потписала велики број  књига, успела је да успостави присан контакт с  публиком и да од девојчица и дечака чује занимљиве одговоре на многа своја  питања. Неким одговорима је била пријатно изненађена, а посебно питањима за које је признала да јој још нико није поставио.

У сваком случају, био је ово диван сусрет писца са  читаоцима својих књига. Показало се да деца, упркос компјутерима и мобилним телефонима, воле да читају књиге. То  само по себи говори да књига има будућност и да никад неће „изаћи из моде“.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности