петак, 29 март 2024

Mилију Белића очекује берићетна ликовна јесен

Скулптура „Парадигма“ Милије Белића на изложби у Шенјангу (фото: Мира Одаловић)

МЖ

Милију Белића, еминентног српског сликара апстрактне оријентације, који живи и ради у Паризу, по свему судећи очекује берићетна уметничка јесен. Сликарско ходочашће по значајним светским центрима започео је 30. септембра на Академији лепих уметности Луксун у Шенјангу у Кини у оквиру изложбе под називом „Апстракције”.

Радове тридесет европских уметника моћи ће да виде кинески заљубљеници у апстрактно сликарство до 7.октобра. Белић је заступљен својим скулптурама и на Фестивалу ликовних уметности у Крању од 26. септембра до 3.новембра. Ове године фестивал, назван „Црно на бело“, један је од најзначајнијих ликовних догађаја у Словенији и традиционално окупља већи број афирмисаних страних и домаћих аутора,

Сликарски рад Белића биће присутан у оквиру нове поставке у Центру „Јуана Романи“ у Риму од 28. септембра. Милија Белић излаже и у галерији Ренате Камер у Хамбургу у улози излагача и комесара на изложби «Кинетика 2» од 10. октобра до 10. новембра. После Париза и Базела, ово је трећи град у којем Белић иницира и конципира изложбе. На њима ће бити присутно двадесет  међународних аутора оријентисаних ка кинетичкој уметности, једном од тренутно најактуелнијих праваца у оквиру геометријске апстракције.

Доктора ликовних уметности Милију Белића очекује и учешће на познатом париском салону «Нове Реалности» од 19. октобра, а пет дана касније излагаће своје радове нове геометријске уметности у Националном центру савремене уметности у Москви, поводом обележавања стогодишњице Баухауса и руске авангарде.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности

ИМПРЕСУМ

Назив медија: Е СТВАРНОСТ. Решење АПР Регистар медија: БМ 30/2018, од 17.01.2018. Издавач медија: Драган Тодоровић, предузетник Издавачка делатност Стварност Аранђеловац. Матични број издавача медија: 62835842. Језик на коме медиј излази: српски. Врста писма медија: ћирилица. Формат медија: Самостална електронска издања Интернет портали. Главни уредник медија: мр Драган Тодоровић. Седиште издавача медија: Кнеза Михаила 33е/2, 34300 Аранђеловац. Телефон: 034/710 350, 063/686 364. Е-ПОШТА: casopisstvarnost@gmail.com. Интернет адреса: www.stvanost.rs. Редакција: мр Драган Тодоровић, Љиљана Стојановић, Драгољуб Јанојлић, Мирослав Живановић, Драгован Лазаревић, Здравко Јањевић, Дејан Комненовић и Анђелка Тодоровић.