четвртак, 05 октобар 2023

Бакићевци се одричу будуће дивиденде од „Старог здања“

Факсимил мејла који је достављен општини Аранђеловац 21. октобра 2019. године

ДТ

Чланови Удружења „Павле Бакић“ доставили су данас допис општини Аранђеловац, на мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. допис, којим, између осталог, обавештавају представнике локалне власти да се унапред одричу евентуалних будућих дивиденди од сопствених власничких улога у „Старом здању“.

Повод за достављање овог дописа је спремност чланова и симпатизера Удружења „Павле Бакић“ да буде изграђен средњовековни град на Венчацу, али и отклањање бројних недоумица после доношења одлуке о куповини „Старог здања“ на седници СО Аранђеловац 10. септембра 2019. године. Поготово због изјава представника општине, али и најава у медијима, да су грађани постали власници „Старог здања“. Па кад је већ тако, ево шта је наведено у допису Удружења „Павле Бакић“:
 

Факсимил дописа председника Удружења „Павле Бакић“ Драгана Тодоровића, од 21. октобра 2019. године

 

Како не би читаоци Интернет портала „еСтварност“ били у недоумици ко ће бити власник „Старог здања“, као и да ли ће куповина бити плаћена на терет пореских обвезника Аранђеловца, односно из општинског буџета, препоручујемо Вам да прочитате и одлуку усвојену на седници СО Аранђеловац 10. септембра 2019:

Факсимил одлуке која је објављена у „Службеном гласнику општине Аранђеловац“, број 8, од 12. септембра 2019. године.
Дакле, сасвим је јасно да ће "Старо здање" бити купљено средствима из буџета општине Аранђеловац или и од новца грађана Аранђеловца, који и пуне буџет порезима на зараде, на имовину, куповином робе и плаћањем услуга (и то не само у Аранђеловцу, већ и целој Србији - отуд и трансферна буџетска средства од Републике општинским буџетима). Па кад је већ тако онда је и логично да грађани имају дефинисан власнички удео у "Старом здању", а тиме и права на будуће дивиденте од комерцијалног пословања (смештај, ресторан и друго) "Старог здања". Бакићевци су први отворили ову тему, а кад ће и да ли ће и остали Аранђеловчани то учинити - правовремено ћемо Вас обавештавати.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности