понедељак, 15 јул 2024

Александар Шешељ у Аранђеловцу

Слева: Александар Шешељ, потпредседник Српске радикалне странке и Марко Грујић, председник Општинског одбора Српске радикалне странке у Аранђеловцу

ЉС

Заменик председника Српске радикалне странке, Александар Шешељ, изјавио је за Интернет портал «еСтварност», 13. новембра 2019, да ће радикали размислити да ли ће ићи на предстојеће парламентарне изборе, који ће бити одржани крајем марта или почетком априла идуће године.

Александар Шешељ је објаснио да постоје велике аномалије у нашем изборном процесу, непоштена позиција политичких странака власти и опозиције у медијском и сваком другом погледу. Зато председник Војислав Шешељ има ингеренције да донесе одлуку о потенцијалном бојкоту парламентарних избора, уколико изборни услови буду неподношљиви. Ипак, рекао је он, радикали се спремају за изборе, имају развијену инфраструктуру у свим местима у Србији и на републичке изборе ће изаћи самостално. -Оно што је тренутна тема, и мислимо потпуни промашај, да ли ће неке од измишљених политичких странака изаћи или неће изаћи на изборе, пре свега служи као један од повода за још једно страно мешање које видимо у нашем изборном процесу, тј. процесу који би требало да уреди наша изборна правила, а не невладине организације које долазе са Запада и које после тога нама диктирају изборне услове - истакао је Александар Шешељ.

Са интересовањем праћено излагање Александра Шешеља у страначким просторијама зграде старог суда у Аранђеловцу (фото: Марко Грујић)

 

За своју изборну кампању радикали су таргетирали актуелну тему која, како је заменик председника СРС рекао, спаја бивши и садашњи режим, а то је укидање јавних извршитеља. Он је истакао да је то велика бољка нашег друштва и правосудног система и да су скупили више од сто хиљада потписа за мање од два месеца како би јавни извршитељи били укинути. Као алтернативу радикали предлажу да се извршење врати у судове и да држава има потпуну контролу, како не би нико дошао у ситуацију да буде преварен или опљачкан због дугова који не могу да се мере са вредностима некретнина које се плене.

Поновио је познати став СРС у вези спољне политике Србије. Реч је о томе да су против преговора о приступању Европској унији зато што се као главни услов поставља да Србија мора да призна независност Косова и Метохије и да се сврста у фронт против Русије. Радикали сматрају да је Србији место у евроазијској економској интеграцији.

О свему реченом Александар Шешељ је говорио на конференцији за новинаре у седишту аранђеловачког општинског одбора радикала, где се сусрео са својим сарадницима и чланством, а затим је гостовао у РТВ «Сунце» у Аранђеловцу, где је са њим разговарао Душан Старчевић, новинар - уредник информативног програма ТВ «Сунце»:

 

 

(Извор: РТВ “Сунце“, емисија „Актуелно“, 13. новембар 2019. године)

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности

ИМПРЕСУМ

Назив медија: Е СТВАРНОСТ. Решење АПР Регистар медија: БМ 30/2018, од 17.01.2018. Издавач медија: Драган Тодоровић, предузетник Издавачка делатност Стварност Аранђеловац. Матични број издавача медија: 62835842. Језик на коме медиј излази: српски. Врста писма медија: ћирилица. Формат медија: Самостална електронска издања Интернет портали. Главни уредник медија: мр Драган Тодоровић. Седиште издавача медија: Кнеза Михаила 33е/2, 34300 Аранђеловац. Телефон: 034/710 350, 063/686 364. Е-ПОШТА: casopisstvarnost@gmail.com. Интернет адреса: www.stvanost.rs. Редакција: мр Драган Тодоровић, Љиљана Стојановић, Драгољуб Јанојлић, Мирослав Живановић, Драгован Лазаревић, Здравко Јањевић, Дејан Комненовић и Анђелка Тодоровић.