уторак, 03 октобар 2023

Илија Веселинов објавио нову књигу

Илија Веселинов објавио нову књигу

Текст и фото: Д. Јанојлић

Физиотерапеут Илија Веселинов, члан Књижевног клуба  „21“ у Смедеревској Паланци, објавио је нову књигу. Насловио ју је „Проветравање разума“, а међу њене корице сместио је занимљиве приче. Пре ове штампао је књигу афоризама „Зашто си ме мајко родила.“

Илија Веселинов, како  у рецензији наводи Данијела Васиљевић, представља  се књижевној јавности и читалачкој публици књигом прича у којима остаје афористичарски настројен, не формом, већ ставом  и перспективом скептика. Он свој књижевни свет користи да скрене пажњу на мноштво  изопштених карактерних особина које не дозвољавају да човек буде оно што јесте у стварном свету, у коме овај аутор и налази инспирацију.

-Приче су уравнотежене како у темама, тако и у стилу – запажа рецензент Данијела Васиљевић. -Реченице су кратке и бритке. У њима се, поред реченог, много тога и наговештава. Ликови су бирани као општи актери које је свако могао негде да сретне или их је већ видео и доживео. Писац око себе види сујету која изједа његове ликове, таштину којом се сви они обавијају као штитом без имало жеље да било шта промене.

Ново Веселиновићево дело објавио је Књижевни клуб „21“. Лепотом књиге бавила се Данијела Васиљевић, а приче је богато илустровао Драгослав Милосављевић.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности