уторак, 03 октобар 2023

Сликарски сусрети „Душом на платну“ у Башину

Сликарски сусрети „Душом на платну“ у Башину

Д. Јанојлић

У Башину, селу код Смедеревске Паланке, у времену од 8. до 14. јула биће одржани Сликарски сусрети „Душом на платну“. У двадесетом, јубиларном сазиву ове ликовне колоније, учествоваће девет уметника: Зоран Палић, Бојан Столић и Богољуб Бобан Јанаћковић из Смедеревске Паланке, Кристина Пирковић из Башина, Горан Арсенијевић из Глубинаца, Милан Ђурић из Војке и Београђанке Љубица Буба Наумовић, Тамара Косановић и Љиљана Милуновић.

Организатор Удружење ликовних стваралаца „Башин“ обезбедило је и богат пратећи програм.  Већ 9. јула биће промовисана  Књига Љубомира Луше Палића под насловом „Казивања“, а следећег дана у плану је представљање две песничке књиге: зборник песама о Станоју Стаматовићу Главашу „Шумадијски див“, чији је приређивач књижевник Драгољуб Јанојлић и нова песничка књига „Голготом до живота“ Милована Мића Петровића. Ово песничко вече зачиниће професор музике, мр Срђан Тодоровић.    

„Поклони се и почни“, манифистација у склопу које ће сликари  показати раскош сопственог талента, на програму је 11. јула. Наредног дана међу  сликарима и љубитељима ликовне уметности, наћи ће се глумац – кловн Зоран Радивојевић.

Последњег радног дана ових Сликарских сусрета, дакле 13. јула, сликари ће приредити изложбу насталих радова, када ће организатор поделити признања „Златни печат Башина.“

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности