уторак, 03 октобар 2023

Основан Дебатни клуб у Аранђеловцу

Факсимил уводног дела одлуке о оснивању Дебатног клуба у Аранђеловцу

У оквиру Издавачке делатности „Стварност“ данас је основан Дебатни академски клуб Аранђеловчана у отаџбини и расејању (скраћеница: ДАКА).

У наставку одлуке је наведено: „Полазећи од показаног интересовања Аранђеловчана - поготово успешних привредника, књижевника, новинара, професора и појединаца са титулама магистара и доктора наука - за расправљањем, дискутовањем или дебатом о различитим темама друштвене стварности општине Аранђеловац, на основу ове Одлуке о оснивању дебатног академског клуба Аранђеловчана у отаџбини и расејању почиње рад Дебатног академског клуба Аранђеловчана у отаџбини и расејању (скраћеница: ДАКА).

ДАКА ће функционисати на принципу добровољности, без плаћања чланарине и без било каквих финансијских и формално-правних обавеза чланова клуба како једних према другима, тако и према оснивачу - Издавачкој делатности „Стварност“ Аранђеловац.

У оквиру ДАКА биће формирана библиотека дипломских, специјалистичких, магистарских и докторских радова Аранђеловчана.

Медијски покровитељ активности ДАКА је Интернет портал „еСтварност“.

У јавности ће ДАКА заступати мр Драган Тодоровић.»

Интересовање за ангажовање у Дебатном академском клубу Аранђеловчана у отаџбини и расејању до сада је показало више од стотину успешних привредника, књижевника, новинара, професора, као и магистара и доктора наука. У библиотеци ДАКА налази се неколико дипломских, специјалистичких, магистарских и докторских радова, а на дан оснивања ДАКА овде објављујемо магистарски рад Драгана Тодоровића:

 

Loading...

 

Позивамо и све Вас, поштовани читаоци нашег портала, да се придружите активностима ДАКА. Ваша мишљења о појединим темама наше друштвене стварности можете нам послати на мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности