уторак, 03 октобар 2023

Слике Војислава Павловића у Галерији модерне уметности у Смедеревској Паланци

Слике Војислава Павловића у Галерији модерне уметности у Смедеревској Паланци

Текст: Д. Јанојлић
Фото: Дарко Трајановић

Љубитељима ликовне уметности у Смедеревској Паланци пружила се прилика да од 14. августа до 7. септембра 2019. уживају у сликарским остварењима Војислава Павловића. Његова дела изложена су у Галерији модерне уметности овдашњег  Народног музеја. Ово је његова шеста самостална изложба слика великог формата из којих зрачи  ауторова уметничка зрелост, доследност и истрајност.

-Слике Војислава Павловића, састављене од различитих делова, у целини представљају уметнички одраз дешавања, који је прожет унутрашњим сазнањима – наглашава историчар уметности Ружица Девић. –Колажни свет и различите форме његове појавности, најчешћи су мотиви којима се аутор поиграва. Он не одступа од главних начела graffiti и street arta, те његове слике представљају графите на платну и то у колажној форми.

Са отварања изложбе, Ружица Девић и Војислав Павловић

Ружица Девић је нагласила да су Павловићева дела настала комбинованом техником, акрил и спреј. Тиме овај ликовни стваралац потврђује своју примарну наклоност street artu и новим неконвенционалним формама уметности.

Павловић је рођен у Београду 1986. године. После Архитектонске школе уписао је студије екологије, али га је интересовање за сликарство одвело ка ликовној уметности. До сада је излагао  у више наврата у Београду и Новом Саду.

МИСИЈА: Стално указивање на догађаје и личности - значајне за историју и културу народа средишњег дела Шумадије, уз представљање и тумачење садашњих друштвених прилика, а све ради бољег живота у будућности